Våra valpar

Vårt mål är att föda upp friska, sunda bichoner med bra temperament, som är rastypiska och korrekt avlade. För oss är alla delar lika viktiga och varje parningskombination har noga tänkts igenom och analyserats. De hundar vi använder i avel är hundar som vi själva anser är goda exemplar av rasen. Våra valpar växer upp i hemmiljö och vi lägger mycket tid på att socialisera, uppfostra och leka med dem.

Vi följer Svenska kennelklubbens (SKK) regler och rekommendationer, samt arbetar i RAS-anda (rasspecifika avelsstrategier för bichon frisé) för att behålla rasen frisk och sund.

Intresserad av valp?
Om du vill köpa valp av oss vill vi lära känna dig/din familj för att försäkra oss om att valpen får ett bra liv. Det är även viktigt att du lär känna oss då vi vill fortsätta att ha en god kontakt med våra valpköpare även efter att hunden har flyttat till sitt nya hem. Vi ställer krav på oss som uppfödare men vi ställer även krav på den som ska köpa hund av oss:

  • Valpköpet ska vara väl genomtänkt. Det är viktigt att komma ihåg att hunden ska finnas med i 10-15 år framöver.
  • Hunden ska inte lämnas ensam alltför långa stunder utan den ska ha sällskap större delen av dygnets timmar. En vuxen hund ska inte lämnas ensam mer än max 4 timmar om dagen.
  • Bichon frisé är en pälsras och man måste vara införstådd med att det tar tid att göra vid pälsen. Den ska kardas, kammas, badas, fönas och klippas.

För oss är våra hundar som familjemedlemmar (de delar t o m våra sängar på nätterna!) och därför vill vi veta att våra valpar kommer till hem med mycket tid och kärlek.

För våra valpköpare har vi ett forum på internet samt en facebookgrupp där man kan hålla kontakt med andra bichonägare och även hålla sig uppdaterad om vad som händer hos Hardy-Flap’s.

Kommentar
Det viktigaste för oss som uppfödare är att våra bichoner kommer till ”rätt” familjer där de får mycket tid och kärlek. Vi vill också fortsätta att ha en nära kontakt med våra valpköpare och hoppas att de önskar det också. Vi ställer inga krav på att våra valpar ska ställas ut, de är först och främst familjemedlemmar. Vi är naturligtvis glada om det visar sig att hunden blir en liten ”stjärna” och vi får lov att ta med den på en utställning. Men våra bichoner är i första hand sällskapshundar! Vi hälsoundersöker våra hundar och gör vårt bästa för att föda upp friska och sunda hundar, men vi kan naturligtvis inte lova eller garantera att alla valparna blir friska och sunda även om föräldrarna är det.

Intresserad av en bichon från Hardy-Flap’s kennel? Då är du välkommen att kontakta oss:

Hardy-Flap’s kennel

Stefan Harde, Carin Harde och Catarina Harde Åkesson
Pilevägen 3 b
236 37 Höllviken
Sverige

 040-450667
bichon@hardy-flap.se