Om kenneln

Vi som har Hardy-Flap’s kennel heter Carin Harde, Stefan Harde och Catarina Harde Åkesson (mor, son och dotter – ja, vi håller det inom familjen!).

Vi har en liten uppfödning av bichon frisé i hemmiljö. Vårt mål är att föda upp friska, sunda bichoner med bra temperament som är rastypiska, d v s följer rasstandardens krav med avseende på exteriör och mentalitet.

Allting började 1980 då vi köpte vår första bichon frisé (Azur’s How About That). Trulle var en ren sällskapshund och en mycket älskad sådan! Vi hade hittat vår ras bichon frisé.

Bichon frisé

Övre raden: Nisse, Hardy, Bamse
Nedre raden: Stanley, Bettan, Molle

1988 kom nästa bichon (LP SE CH Toy-Fozzie’s Super No’vae Azur) och han följdes av ytterligare två hanar (LP SE CH Vitmåran’s Domino & LP SE CH Xanbos Trustfull Team) de följande åren. Vi började arbeta aktivt med våra hundar och tävlade en hel del i lydnad samt en del i agility, i samma veva blev vi även utställningsbitna och har sedan dess varit frekventa utställare i såväl Sverige som Europa. 1993 kom nästa kille, Hardy (MultiCH Xanbos Sir William Shakespeare), till oss och han följdes av Molle (MultiW MultiCH Chonfri’s Ghostbuster) 1994 och med dessa två hanar har vi haft mycket glädje såväl i hemmet som i utställningsringen. Vi började nu så smått tänka på att ha en kennel eftersom vi under våra år med hanar lärt oss otroligt mycket om hundar i allmänhet och bichoner i synnerhet. Vi fick vårt kennelnamn 1996 och ungefär samtidigt fick vi hem en dotter efter Hardy, vår egen Bettan (MultiW MultiCH Chonfri’s Lady MacBeth By Shakespeare). I maj 1998 föddes den första kullen på Hardy-Flap’s kennel med Molle och Bettan som föräldrar. I denna kull sparade vi en tik, Myrra (MultiW MultiCH Hardy-Flap’s Major Beth MacKenzie), och i och med detta så rullar vår kennel vidare med nya kullar och nya bichoner. Vi har haft förmånen att få köpa bra hundar från såväl svenska som utländska uppfödare. Dessa hundar har varit en enorm tillgång för vår kennel och vårt fortsatta avelsarbete. Speciellt värda att nämnas är Håkan (MultiW MultiCH Jittebop Last Laugh) och Kurt (MultiW MultiCH Yoannewyn See U At Hardy-Flaps), vilka gett oss stora framgångar i utställningsringen men också väldigt fina avkommor. Vi har även haft förmånen att få låna hanar, vilka passat väl ihop med våra tikar och därmed gett oss bra avkommor att arbeta vidare med. Vi tackar alla uppfödare och hanhundsägare som gett oss möjligheten att utveckla vår kennel.

Vi är också väldigt tacksamma för alla de fantastiska valpköpare som vi har, många har blivit goda vänner och vi har mycket kul ihop. Att våra valpar hamnar i kärleksfulla hem och inte blir lämnad ensamma alltför långa stunder samt att deras pälsar sköts på ett bra sätt – det är guld värt för oss. Det är alltid roligt att höra vad som händer i våra valpars liv om det gäller utställning, agility, lydnad, kurser, nya tricks eller varför inte någon tokighet? För oss är det viktigt med en god kontakt med våra valpköpare såväl före som efter valpköp.

BIS-2 breeder's group at the World dog show in Porto 2001

Catarina, Stefan och Carin med uppfödargruppen som blev BIS-2 vid Världsutställningen i Portugal 2001.